Klink’in klas versterkt… Met twee is gewoon zoveel leuker!!

Met twee geloven we in de kracht van verbinding: In verbinding kan je meer. In verbinding sta je sterker. In verbinding kan de delen. In verbinding kan je leren. Kortom, in verbinding kan je de wereld aan en daarom besluiten Frederika van Welgestemd en ikzelf, Katrien van Sparklin’ voice om ons professioneel aan elkaar te verbinden en Klink’ in klas! samen vorm te geven. We koppelen onze ervaringen in logopedie, stemcoaching, vorming en onderwijs aan elkaar om zo een sterkere dienstverlening te brengen.

Klink’ in klas! is een aanbod stemcoaching naar leerkrachten en docenten uit het kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs. Via klankgeoriënteerde stemcoaching willen we leerkrachten en docenten helpen en ondersteunen bij de aanpak van hun stemproblemen (heesheid, te hoog spreken, stemknobbels,.. ). Daarnaast willen we leerkrachten en docenten ook versterken voor de klasgroep en via spreken nóg meer in verbinding brengen met de kinderen, leerlingen en studenten.

***

Ons aanbod: Klink’in klas!

***

Een lezing (+/- 2u) rond klankgeoriënteerde stemcoaching en de positieve effecten in de klas kan geboekt worden voor o.a. een pedagogische studiedag, een ouderavond, een navorming en voor elk geïnteresseerd publiek.

Een workshop klankgeoriënteerde stemcoaching (2-3u) biedt praktische tools rond stembewustzijn en spreken voor een klas/ groep. Deelnemers leren luisteren naar hun eigen stem en klank én naar het stemgebruik van de andere deelnemers. De workshop kan geboekt worden voor maximaal 12 deelnemers.

Een individuele sessie klankgeoriënteerde stemcoaching (30 min.) gaat in op de specifieke vraag van de leerkracht/ docent/leerling/ student. De coaching is op maat en biedt specifieke tips, waarneming en bewustwording.

Bovenstaand aanbod kan ook gecombineerd aangevraagd worden. Hierbij wordt er een traject uitgestippeld dat start met een lezing en waarbij er een combinatie wordt gemaakt van workshops en individuele sessies.

***

Wie zijn we?

***

Frederika Tournicourt (°1976) studeerde af als logopediste in 1997. Na haar studies kwam ze al snel in contact met de adem-en stemmethode van de franse foniater F. Le Huche (workshop Loonbeek, augustus 1998). Blijvend geboeid door de stem in al haar aspecten besloot ze zich in 2012 volledig te wijden aan de stemproblematieken en stemcoaching. In 1998 kwam ze in Nederland voor het eerst in contact met de Lichtenbergermethode, ook bekend als het model van het klankgeoriënteerd zingen en spreken (Introductieseminar Stempedagogiek, februari 1998 – Vervolgseminar Stempedagogiek juni 1998). In 2013 trok Frederika naar de bron van deze methode: ze volgt de opleiding tot Lichtenberger therapeut aan het Lichtenberger Institut für Angewandte Stimmphysiologie. Vanuit haar eigen ervaringen volgde Frederika een cursus Mindfullness (november 2012) van waaruit ze leerde met stressvolle periodes om te gaan. Frederika is lid van de VVL (de vlaamse beroepsvereninging voor logopedisten) en van het EVTA-be (European Voice Teachers Association).


img_6327Katrien Van Geystelen
(°1976) behaalde in 1997 haar bachelor in sociaal werk (sociaal-cultureel werk), behaalde in 1999 haar Getuigschrift voor pedagogische bekwaamheid en studeerde in 2002 af als master in de communicatiewetenschappen. Na het behalen van haar masterdiploma ging ze aan de slag in het onderwijs. Tussen 2003 en 2017 gaf Katrien les in verschillende opleidingen van het secundair onderwijs, voerde ze coördinatieopdrachten uit en werkte ze mee aan de opstart van nieuwe opleidingen, o.a. aan de master in de veiligheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Tegelijkertijd nam ze haar “oude” passie voor zingen op en kwam ze in 2013 in contact met het Lichtenberger Institut für Angewandte Stimmphysiologie, waar ze haar opleiding tot Lichtenberger therapeut volgt. In 2014 richtte Katrien Sparklin’ voice op en begeleidt ze mensen bij het bewust worden, ontdekken en verfijnen van hun klank waardoor ze zichzelf versterken en energieker/ vrijer spreken of zingen. Naast haar praktijk Sparklin’ voice, werkt Katrien momenteel ook voor Koor&Stem vzw en voor Vizit Gidsenorganisatie.

***

Interesse

***

Heeft u interesse om ons aanbod Klink’ in klas! beter te leren kennen? Neem vrijblijvend contact op met Frederika (Leuven) of Katrien (Melsele-Antwerpen) en wij komen graag bij uw school langs om onszelf en ons aanbod voor te stellen.

Regelmatig organiseren wij kennismakingsworkshops waarbij leerkrachten, docenten, studenten en geïnteresseerden kunnen ervaren wat Klink’in klas en klankgeoriënteerde stemcoaching voor hen kan betekenen. Hou onze agenda in de gaten!

***

Contact

***

Meer informatie over ons aanbod Klink’in klas!.

Frederika Tournicourt

www.welgestemd.be //  frederika_tournicourt@hotmail.com // 0473 48 13 43

Katrien Van Geystelen

www.sparklinvoice.be// katrien.van.geystelen1@telenet.be // 0473 46 08 91

Wij vinden het alvast erg spannend, fijn en versterkend… Dit smaakt naar meer!

Welgestemde en sprankelende groeten,

Frederika en Katrien