Sparklin’ voice schittert… (meer dan ooit)

Wil je een sprankelend nieuwtje horen?


Vanaf heden mag Sparklin’ Voice zich partner heten bij ter Horst en partners. Ellen ter Horst is een oud-collega uit Nederland. Ik ken haar als een bruisende dame, een vat vol ideeën en plannen, die ze minutieus uitwerkt en tot een succes maakt. In het verleden mocht ik met haar samenwerken in het domein van veiligheidswetenschappen. We hebben samen een opleiding en een veiligheidsnetwerk opgericht en op de kaart gezet.

Vandaag kruisen onze wegen elkaar opnieuw, weliswaar op veilige bodem, toch in een ander domein, namelijk dat van de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ellen heeft het concept van de Sweet Spot, een term uit de sportwereld, vertaald naar het ontdekken van je eigen talenten, kracht en drijfveer. Het Sweet Spot-programma maakt duidelijk hoe je optimaal kan functioneren, hoe je het meest persoonlijke daadkracht kan creëren, o.a. in je job, in je gezin of in het leven.


Enkele weken geleden mocht ik zelf ervaren hoe Ellen met haar programma te werk gaat. Aan de hand van mooie beelden maakte ze samen met mij een profiel van mijn talenten, krachtpunten en valkuilen. Ellen schetst een duidelijk profiel en stelt heldere vragen. Ze heeft oog voor details en vertaalt deze naar het profiel. Bij de volgende stap plaatste Ellen me voor haar spiegel en liet ze me goed naar mezelf kijken. Aan de hand van nieuwe beelden mocht ik mijn innerlijke spiegelbeeld zichtbaar maken. Wat ik zag verschijnen op de spiegel, linkte Ellen heel mooi aan het eerder opgemaakte profiel van mijn talenten, drijfveren en krachtpunten. Het werd een mooi plaatje en het gaf me inzicht in mijn eigen functioneren. Zeer verhelderend en een aanrader! (Zeker als je, net als ik, visueel sterk bent.)

Tijdens het napraten, kwamen we er achter dat wat Ellen doet via de Sweet Spot gelijkwaardig en aanvullend is aan het werk dat ik doe met Sparklin’ voice. Vanuit een andere benadering, trachten we hetzelfde te bereiken, nl. mensen laten schitteren in hun talent, in hun kracht!

Bij de vocal coaching ga ik via het maken van klank op zoek naar resonantieruimtes in het lichaam. Hierdoor kom je heel dicht bij jezelf en ontwikkel je meer innerlijke kracht waardoor je vrijer en met meer energie zal spreken. Het zorgt ervoor dat jouw boodschap op verschillende niveau’s resoneert waardoor je sterker overkomt. Hoe je iets zegt, is minstens even belangrijk dan wat je zegt. Het zorgt voor een directe verbinding met je publiek en toehoorders. Vanuit klank werk ik samen met jou aan je gehele “performance”. Je stemgebruik ondersteunt de woorden en boodschap. We willen toch allemaal dat de ander beroerd wordt door ons verhaal, nietwaar?


En zo geschiedde dat Ellen en ik vandaag opnieuw de handen in elkaar slaan. We hebben een aanbod voor particulieren en bedrijven. Wil jij beter in je kracht staan of wil je dat jouw medewerkers/ collega’s hun talenten ten volle kunnen ontplooien? Neem dan zeker een kijkje op Sparklin’ voice en ter Horst en partners. We bespreken graag wat wij voor jou kunnen betekenen. Tot binnenkort!

Sprankelende groeten, Katrien