Over Katrien

Vanuit de kernwaarden onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap heb ik na mijn studies Sociaal-Agogisch Werk (bachelor) en Communicatiewetenschappen (master) verschillende jobs uitgeoefend, waarbij het versterken en verbinden van mensen steeds centraal stond.

Zo mocht ik als net-afgestudeerde daders van strafbare feiten begeleiden naar meer zelfinzicht, dompelde ik leerlingen jarenlang onder in de politieke actualiteit, richtte ik de Master in Veiligheidswetenschappen op aan de Universiteit Antwerpen en bracht ik zorg, cultuur en onderwijs samen in een project rond zingen met mensen met dementie

Een collega omschreef me ooit als ‘nog zoekende’, terwijl dit voor mij eerder een manier is om in het leven te staan… zonder oordeel, met een open blik, steeds bereid om te leren, te groeien en te verdiepen (lees: ze houdt van afwisseling).

Ondertussen bleef een kinderdroom (om zangeres te worden) de kop opsteken, waardoor ik in 2013 naar het Duitse Lichtenberger Institut für angewandte Stimmphysiologie trok om er de opleiding tot stempedagoge te volgen. In deze opleiding, die vertrekt vanuit waarneming en onderzoek, vielen alle puzzelstukken in elkaar. Alles was er al, enkel het stukje ‘stem’ ontbrak nog. 

In 2014 richtte ik Sparklin’ voice op waarbij ik mensen een stem geef. Als stemfluisteraar versterk ik ondernemende professionals in stem zodat de impact van hun verhaal, présence en communicatie groter wordt. 

En daarmee heb ik de mooiste job ter wereld!

Groet, Katrien