Recensies

“Als ik ergens in geloof kan ik, vanuit een natuurlijk enthousiasme, gemakkelijk mensen inspireren en motiveren. Na de sessies voelde ik me gegroeid in ‘au sérieux’! Nu geloof ik dat ik mijn punt kan en mag maken op strategisch niveau. Deze groei ervaren is zeer waardevol.

Sparklin’ voice heeft me veel gebracht in mijn professionele loopbaan. Ik voel me gegroeid als inspirator en motivator maar vooral mijn standpunt krachtig communiceren (en toch dicht bij mezelf blijven) op leadership niveau heeft me veel gebracht.”

Peggy Van Casteren, Community Impact manager bij Johnson & Johnson België en Nederland

***

“Je stem is de luidspreker van de ziel”

Enkele maanden geleden kwam Mario Haneca bij me aankloppen met de vraag om bewuster met zijn stem om te gaan. Hij sprak vaak voor groepen en wilde investeren in de kwaliteit van zijn stem.

De sessies stemcoaching brachten meer bewustzijn en zorgden indirect voor een verandering in zijn business en professionele loopbaan. Een impact die onvoorzien en tegelijkertijd erg groot was.

Beluister de podcast waarin Mario vertelt hoe hij de sessies stemcoaching bij Sparklin’ voice ervaren heeft.

 

Mario Haneca, Leadership and Transformation Coach

 

***

“Ik heb Sparklin’ voice als heel fijn en rustig ervaren. Hier zijn, bracht me rust. De sessies stelden me ook ge-rust. Wanneer Katrien tegen me zei: ‘Ga maar op dat podium staan. Het komt goed’, dat gaf me vertrouwen en bevestiging. Doorheen de sessies werd ik me meer bewust van mijn stem en die bewustmaking maakte me sterker bij het spreken. Dit is de impact die de sessies stemcoaching op me hadden.”

Ilse De Cauwer is onafhankelijk zorginterieuradviseur onder Ilse De Cauwer Co-thinking care en creëert warme, doordachte zorgomgevingen. Ze volgde enkele stemsessies bij Sparklin’ voice om zich te laten ondersteunen bij het spreken voor groepen. Ilse boekte haar sessies eerder ad hoc, naar aanleiding van een concreet evenement of presentatie.

 

 

 

***

Gert Jan werkt in een commerciële functie en kwam bij Sparklin’​ voice aankloppen om meer kleur te geven aan de inhoud van zijn presentaties. Ik vroeg hem naar zijn ervaring:

“Het belangrijkste wat ik leerde en wat ik anderen wil meegeven is om dicht bij jezelf te blijven tijdens het spreken. Spreek voor jezelf en hou je stem bij jou in plaats van de klank weg te geven aan het publiek. Dit vond ik verrassend, ook omdat het niet zo vanzelfsprekend is. Ik merk nu dat ik daardoor meer energie heb bij het spreken. Wat me ook opvalt is dat vrienden me nu als een vlotte spreker zien, iets wat voor mij niet evident is. Daar hebben de sessies zeker toe bijgedragen.”

 

 

 

 

***

Onlangs kwam ik Sara Pieters, Innovator & creativity advisor bij Red Zezel tegen op een nieuwjaarsreceptie van Artemis. Sara volgde enkele jaren geleden een aantal sessies stemcoaching bij Sparklin’ voice. Toen ik haar vroeg hoe het met haar ging, vertelde ze me dat er weinig veranderd was aan haar stem, dat ze in haar klank weinig anders merkte, niet zoals ze dat las van anderen.

Ze vertelde me ook dat ze nog steeds vaak voor groepen staat en dat ze sinds de stemcoaching eigenlijk nooit meer hees is, geen hoestbuien meer heeft en dat haar stem nooit meer verdwijnt, terwijl dat voordien regelmatig gebeurde, zelfs voor dagen of weken.

Toen ze dat zei, moesten we plots allebei lachen, want dat is de verandering natuurijk…. en wat voor één!!

 

 

***