2020 Naakt

2020 Naakt

Samen de wereld in, daarover mocht dit jaar gaan.Dat deed het ook, alleen niet zoals ik het me had voorgesteld.Veel beter zelfs!Toen mijn droom om de wereld in te gaan begin dit jaar in rook opging, kwam Rome als eerste to the rescue. Ik mocht vrienden online coachen en schakelde razendsnel in mijn ‘nieuwe’ stemwerk. Blogs rolden uit mijn pen, audiolessen en podcasts werden ingeblikt. Ik werd geïnterviewd voor Knack en Goed Gevoel en later volgden klanten uit Nederland, Zwitserland en de Verenigde Staten, allemaal samen in mijn woonkamer… De wereld in!

Sommige zaken werden de afgelopen maanden op scherp gesteld. “We zijn niet zo goed in crisissen”, vertelde ik onlangs. De overvloed aan meningen, de onduidelijkheid en de polarisatie, brachten me vaak meer van de wijs dan het virus an sich. 2020 was het jaar van huilend en onzeker op de keukenvloer tot stralend in de velden met een glas champagne, een jaar van loslaten, schakelen en herontdekken.

Wie neem ik mee, wat laat ik achter?

Noodgedwongen verdween het verhaal van Achterklap meer en meer naar de achtergrond. De stad werd ingeruild voor de wijdse velden, het geruis van de metropool maakte plaats voor stilte, seizoenen en vogelenzang. Voorlopig staan er geen stadstours meer op de agenda.

En toch…

In de chaos van dit jaar hoorde ik vooral een grote invitatie, een uitnodiging om te vertragen, te verbinden en thuis te komen… om dat te doen waar het écht om draait.

Steeds meer gaat het bij Sparklin’ voice over het vinden van de grootsheid, kwetsbaarheid en authenticiteit in je stem én in je verhaal. Ik mocht zoveel fantastische mensen begeleiden en stem geven aan hun verhaal. Zij toonden me de weg en daarvoor ben ik ontzettend dankbaar!

Op deze trend ga ik verder… Samen thuiskomen in 2021!

Foto: Tania Mertens