ACHTERKLAP VAN CORONA & BABYSITTEN

Melsele, 13.03.2020

Persoonlijke noot

“Chaos is nodig om te reorganiseren naar een hogere orde.” Het is één van mijn standaard zinnetjes tijdens de coaching sessies. Wanneer we het denken even laten voor wat het is en helemaal in onze waarneming gaan, dan gebeurt er wat. Het resultaat in stem is vaak verbluffend en ik zie mensen groeien (zie eerdere posts).

Als ik het vandaag op grotere schaal bekijk, dan weet ik dat het goed komt met onze samenleving en wil ik de anderen en mezelf beschermen tegen corona, wil ik tijd nemen om rust in te bouwen, om te reflecteren, bij te sturen, op re ruimen en even op mezelf zijn.

En toch…

is er ook angst want mijn agenda wordt leeg. Een lege agenda betekent geen inkomsten, geen loon. Dit is de eerste keer dat ik als zelfstandige hiermee geconfronteerd wordt… De kwetsbaarheid en onzekerheid van zelfstandig zijn. Het maakt me klein en bang. Iets waar ik helemaal niet aan wil toegeven en helaas gevoed wordt door de veelheid aan (soms onduidelijke) informatie.

Wat doet dit met me?

Dit is de vraag die ik me al een hele week stel. Ik blijf balanceren… balanceren tussen panikeren en vertrouwen, tussen stilstaan en vooruit denken. Voorlopig gaan alle Sparklin’ voice coaching sessies gewoon door, desnoods online. De Achterklap tours worden verplaatst. Ik zie de opportuniteiten: admin op orde brengen, verkoopsvoorwaarden op punt stellen, business evalueren, rust inbouwen, website opbouwen.

En toch…

Ik ben een doener en hou ook van verbinding! Geen hand geven, niet kussen vond ik al zeer onwennig. Het idee van thuis alleen te zijn en te wachten tot het voorbij is, zie ik niet zitten. Ik wil mijn steentje bijdragen en daarom bedacht ik op korte termijn volgende ideeën:

** Werk jij in de zorg of kan je niet thuis werken en heb je nood aan opvang voor je gezonde kinderen? Ik kan helpen! Ik behoor niet tot de risicogroep, ben kerngezond, kan goed verhalen vertellen, hou van kinderen, ken leuke speelplekjes in de stad, gaf ooit het vak opvoedkunde,… en heb tijd!

** Zag je jouw vakantie in duigen vallen en wil je niet hele dagen binnen zitten? Achterklap gaat kleinschalig! Ik neem je mee op privé tour (met twee of met je gezin) doorheen de stad met allerlei leuke en inspirerende verhalen. Misschien komt er zelfs wel een Achterklap van Corona-tour.

** Ben je ziek? Durf of kan je niet meer buiten? Ik kan de boodschappen voor je doen. Shoppen on request… Ik denk dat ik dat kan!

Wat denk je? Laat het me zeker weten…

Gezonde groet, Katrien

PS: Op het moment dat ik deze post schrijf, komt er telefoontje binnen… een boeking voor mei. Het maakt mijn dag goed!