Inspiratie: Het leven is aan de durvers…

Bewondering

In de aanloop van een nieuwe opleiding die ik volg, werd ik uitgedaagd om een 15-tal mensen te vragen wat ze aan mij bewonderen. Ik vind dat niet zo’n eenvoudige vraag om te stellen en ook aan de overkant zag ik vaak fronsende blikken. Toch slaagden de meesten erin om snel een reactie te geven.  Eigenschappen als daadkracht, lef, moed, positiviteit, zelfstandigheid, ondernemend, stralend, kent altijd en overal wel iemand en enthousiasme kwamen het vaakst naar voor.

Ik vond dit grappig omdat ik wel weet dat ik deze eigenschappen bezit, toch zou ik ze niet altijd aan mezelf  toeschrijven. Het is dus wel goed om anderen hierover te horen want ja, ik durf eigenlijk wel veel en ja, ik ben meestal enthousiast. Ik durf te springen naar het statuut van zelfstandige, ik durf Dirk De Wachter en Wouter Torfs aan te spreken (en te coachen), ik durf gidsen in het Duits (zonder dat ik de taal perfect beheers),… kortom ik durf en dat te horen van je omgeving geeft een boost.

Daadkracht

En… over die boost wil ik graag iets schrijven (want neen, dit is geen ‘kijk eens wat ik allemaal ben’/ stoef-blogbericht). De boost die ik kreeg na al die complimenten, trok me over de lijn om iets te doen wat reeds in 2018 op mijn actielijstje stond en wat ik steeds bleef uitstellen… Ik wil namelijk niet enkel schrijven over wat ik doe, maar er ook over praten, vertellen, m.a.w.  practise what you preach!! Ook dit jaar had ik het weer op mijn lijstje gezet en ik merkte dat alle excuses (geen goede ruimte, geen microfoon, ik zie er niet uit…) goed waren om het niet te doen. Tot afgelopen woensdag!

Onder het mom van een experiment ging ik achter mijn camera zitten en zonder veel voorbereiding begon ik eraan (ik leer nl. eerder vanuit ervaring dan vanuit theorie). Gaandeweg zag ik de lijn, maakte ik een opbouw en plots was het klaar. Het filmpje is niet perfect. Het is duidelijk, niet te lang en het toont wat ik wil vertellen.

Ben je nieuwsgierig? Je kan het onderaan dit bericht bekijken.

Experiment

Als stemcoach pas ik het experimenteren vaak toe in mijn werk én in mijn leven. Bekijk een stemoefening of een (professionele) situatie als een experiment, als een spel en neem waar zonder te oordelen. Als je altijd vanaf het eerste moment moet slagen, leg je veel druk op jezelf en/of op de ander. Door zaken meer als een experiment te zien, ga je in waarnemingsmodus, creëer je ruimte en vrijheid in je hoofd en neem je de druk weg. De ruimte die ontstaat, maakt je creatiever, flexibeler, geeft meer zelfvertrouwen en impact.

Wat bewonder jij aan mij?

Ik raad je aan om de oefening zelf ook een keer te doen. Het is echt leuk!! Selecteer 10 – 15 mensen uit je omgeving en vraag hen: “Wat bewonder jij aan mij?”

Het geeft je zeker een boost aan je zelfvertrouwen en energie!!

Sprankelende groet, Katrien