Nieuws: Hoe heb je Sparklin’ voice ervaren?

Vorig jaar mocht ik Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs coachen. Hij vond deze ervaring bijzonder en raadde me aan om een boek te schrijven zodat Sparklin’ voice en de stemcoaching meer bekend wordt. Als een vlijtig meisje ging ik met zijn raad aan de slag, contacteerde uitgevers, maakte een inhoudstafel en daar bleef het ongeveer bij… Van reproduceren op papier word ik niet warm en dus gooide ik het over een andere boeg.

Waarom zou ik een boek schrijven, als ik zoveel verhalen kan vinden bij mijn klanten? Ik besloot om enkele professionals op te zoeken en ze te bevragen over hun ervaring met de stemcoaching bij Sparklin’ voice. Het leverde mooie, waardevolle getuigenissen op (en enkele boeiende inzichten voor mezelf). Ik kan het iedereen aanbevelen! Lees hieronder enkel fragmenten uit de gesprekken… Wie weet verschijnen de volledige interviews ooit nog, in een boek of zo.

 

“Als ik ergens in geloof kan ik, vanuit een natuurlijk enthousiasme, gemakkelijk mensen inspireren en motiveren. Na de sessies voelde ik me gegroeid in ‘au sérieux’! Nu geloof ik dat ik mijn punt kan en mag maken op strategisch niveau. Deze groei ervaren is zeer waardevol.

Sparklin’ voice heeft me veel gebracht in mijn professionele loopbaan. Ik voel me gegroeid als inspirator en motivator maar vooral mijn standpunt krachtig communiceren (en toch dicht bij mezelf blijven) op leadership niveau heeft me veel gebracht.”

Peggy Van Casteren, Community Impact manager bij Johnson & Johnson België en Nederland

 

“Je stem is de luidspreker van de ziel”

Enkele maanden geleden kwam Mario Haneca bij me aankloppen met de vraag om bewuster met zijn stem om te gaan. Hij sprak vaak voor groepen en wilde investeren in de kwaliteit van zijn stem.

De sessies stemcoaching brachten meer bewustzijn en zorgden indirect voor een verandering in zijn business en professionele loopbaan. Een impact die onvoorzien en tegelijkertijd erg groot was.

Beluister de podcast waarin Mario vertelt hoe hij de sessies stemcoaching bij Sparklin’ voice ervaren heeft.

Mario Haneca, Leadership and Transformation Coach

 

“Ik heb Sparklin’ voice als heel fijn en rustig ervaren. Hier zijn, bracht me rust. De sessies stelden me ook ge-rust. Wanneer Katrien tegen me zei: ‘Ga maar op dat podium staan. Het komt goed’, dat gaf me vertrouwen en bevestiging. Doorheen de sessies werd ik me meer bewust van mijn stem en die bewustmaking maakte me sterker bij het spreken. Dit is de impact die de sessies stemcoaching op me hadden.”

Ilse De Cauwer is onafhankelijk zorginterieuradviseur onder Ilse De Cauwer Co-thinking care en creëert warme, doordachte zorgomgevingen. Ze volgde enkele stemsessies bij Sparklin’ voice om zich te laten ondersteunen bij het spreken voor groepen. Ilse boekte haar sessies eerder ad hoc, naar aanleiding van een concreet evenement of presentatie.

 

“Hoe ik Sparklin’ voice ervaren heb? Heel eerlijk.. Bij de start van het traject en de sessie dacht ik vaak “oei, wat moet ik nu doen”. De oefeningen waren in eerste instantie nieuw en soms bevreemdend, maar werkten wel. Het resultaat was er en daar vertrouwde ik op. Katrien werkt zeer op maat, afhankelijk van de concrete vraag en de situatie waar je voor staat. Dat vind ik goed. Mijn verwachtingen werd hierdoor ingelost. De oefeningen zijn ervaringsgericht en worden ondersteund met de nodige inzichten. Dit is anders dan andere trainingen waarbij je op een stoeltje moet zitten, noteren en reproduceren. De manier van werken vertrekt vanuit je eigen ervaring en waarneming en is daardoor sterk met jezelf verbonden. Dat was voor mij een bekende werkvorm en mag zeker behouden blijven. Katrien werkt ook op verschillende vlakken. Naast stem, kwamen bij mij ook houding en tot rust komen aan de orde.”

Marcel Schillebeeks werkt bij Arktos, een expertisecentrum dat vorming en ondersteuning organiseert naar kinderen en jongeren. Hij wilde beter verstaanbaar en duidelijker overkomen bij het spreken voor groepen.

“Het belangrijkste wat ik leerde en wat ik anderen wil meegeven is om dicht bij jezelf te blijven tijdens het spreken. Spreek voor jezelf en hou je stem bij jou in plaats van de klank weg te geven aan het publiek. Dit vond ik verrassend, ook omdat het niet zo vanzelfsprekend is. Ik merk nu dat ik daardoor meer energie heb bij het spreken. Wat me ook opvalt is dat vrienden me nu als een vlotte spreker zien, iets wat voor mij niet evident is. Daar hebben de sessies zeker toe bijgedragen.”

Gert Jan werkt in een commerciële functie en kwam bij Sparklin’​ voice aankloppen om meer kleur te geven aan de inhoud van zijn presentaties.

 

 

Sara volgde enkele jaren geleden een aantal sessies stemcoaching bij Sparklin’ voice. Toen ik haar vroeg hoe het met haar ging, vertelde ze me dat er weinig veranderd was aan haar stem, dat ze in haar klank weinig anders merkte, niet zoals ze dat las van anderen.

Ze vertelde me ook dat ze nog steeds vaak voor groepen staat en dat ze sinds de stemcoaching eigenlijk nooit meer hees is, geen hoestbuien meer heeft en dat haar stem nooit meer verdwijnt, terwijl dat voordien regelmatig gebeurde, zelfs voor dagen of weken.

Toen ze dat zei, moesten we plots allebei lachen, want dat is de verandering natuurijk…. en wat voor één!!

Sara Pieters is Innovator & creativity advisor bij Red Zezel.