Inspiratie: Ben ik dat??? Ik klink verschrikkelijk!

Dit weekend was ik te gast bij Wakker op Zondag op ATV waar ik mocht vertellen over de warmste wandeling van Achterklap. Wat was de spannend!

Toen ik vroeger mijn stem hoorde op een filmpje, vond ik dat verschrikkelijk klinken. Was ik dat?

Een opname (afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal) vervormt de stem sowieso een beetje. Elke opname registreert namelijk enkel de klank die naar buiten komt via de mond, terwijl de spreker zichzelf ook van binnenuit kan horen (schedelresonantie).

Vandaag herken ik mezelf wel in mijn stem en dat is zo leuk om te ervaren!! Door bewust te spreken en meer resonantie in mijn stem te brengen heb ik het bereik van mijn stem kunnen uitbreiden. Mijn stem resoneert nu meer in mijn borst- en kopregister en niet enkel in mijn mond en keel. Die grote resonantie geraak ik niet meer kwijt en dat helpt me bij het spreken, ook tijdens een opname. Zo klink ik nu bij een opname meer zoals ik mezelf hoor en waarneem… en┬ádat is niet eens verschrikkelijk!

Bekijk de aflevering van Wakker op Zondag van 15 december 2019 en oordeel zelf.

Meer weten? Ontdek het aanbod van Sparklin’ voice.

De Warmste Wandeling op 21 en 22 december 2019 is een stadswandeling over goede doelen in Antwerpen in het kader van de Warmste Week. Alle informatie vind je op de website van Achterklap, het andere project van Katrien.