Inspiratie: Je stem is zoals een ijsbad.

Focus is key! 

Dit weekend nam ik een ijsbad (dat lees je goed: een bad vol ijs). Het was de derde keer en deze keer kon ik ten volle ervaren waarom focus en ademhaling zo belangrijk zijn. 

Toch liep het niet van een leien dakje. Na een half uur ademen en voorbereiden mocht mijn groep naar buiten om in het bad te duiken (lees: stappen – stapje voor stapje). In die enkele minuten raakte ik uit mijn concentratie en toen ik snel snel mijn voeten in het ijswater zette, voelde ik enkel pijn. Alsof ik in een bad vol egels was gestapt. Mijn hartslag en ademhaling gingen omhoog en mijn gedachten waren overal, behalve bij mezelf: “Dit doet pijn. Ik wil eruit. Ik wil er niet uit. De anderen doen het zo goed. Dit doet echt pijn. Ik wil niet opgeven. Komaan Katrien, niet flauw doen. Ga door. NEE!!!”

En toen ben ik er weer uit gestapt.

“Verdorie! Het is mislukt”, dat was mijn eerste gedachte. “Ik wil opnieuw”, was de tweede.

Ik wachtte tot geduldig tot iedereen vertrok en bracht mijn aandacht weer bij mijn ademhaling en waarneming. Ik kwam in de bubble van concentratie en focus en was niet meer bewust van wat er rondom me gebeurde. Ik ademde, ervaarde, luisterde naar mezelf, stap voor stap. Ik was kalm, mijn ademhaling diep en mijn gedachten rustig.

Zo ging ik het bad in en deze keer voelde ik geen pijn. Ik ervaarde ruimte en ontspanning … een zalig gevoel eigenlijk! Deze keer lukte het wel en ging ik helemaal onder (letterlijk). 

Ik realiseerde me dat mijn lichaam door het bewustzijn, de ontspanning en focus meer kan dan wat ik mogelijk acht. Dat is exact wat ik jou ook leer bij Sparklin’ voice (het is hier meestal ook warmer). Er schuilt meer grootsheid in je stem dan wat je mogelijk acht en dat het enkel bewustzijn, ontspanning en focus vereist om dat te horen en gehoord te worden…. in stem, in klank, in zijn! ✨

Met dank aan alle cirkelgenoten en coach Brigitte!