Je stem als visitekaartje

Regelmatig zie ik mensen met bakken talent, een sterke persoonlijkheid, een waardevolle boodschap en toch worden ze niet gehoord. Ze geven hun stem weg en dat is jammer!

Door je stem bewust in te zetten in je communicatie verhoog je de impact van je boodschap en présence. Je stem vertelt namelijk veel over wie je bent en hoe je er staat. Het is je visitekaartje!

Je maakt jezelf meer zichtbaar door je stem te laten horen op een resonerende manier waardoor je de ander helemaal inpakt met jouw verhaal. Resonantie zorgt voor vertrouwen, rust, aandacht en helderheid. Hoe meer jouw stem resoneert, hoe sterker de connectie met de luisteraar, of dat nu bij een presentatie, in een meeting of via een video/webinar, is.

Hoe meer je bewust bent van de mogelijkheden van je stem, hoe meer je jouw stem ook kan inzetten in iedere communicatie en hoe meer je kan afleiden uit de stemmen van anderen. Een boeiende materie!

Ieder van ons is gezegend met een stem. Die stem kan je gebruiken, kan je grootser laten klinken en dat kan je leren… Ook jij!

In mijn podcast ‘Je stem als visitekaartje’ leg ik je uit hoe dat precies werkt en hoe jij jouw stem kan inzetten om het publiek aan je lippen te krijgen.

Beluister hier het volledige verhaal