Nieuw: Ondertoon!

Als stemfluisteraar help ik ondernemende professionals bij het vinden van hun stem. Dat is in de meeste gevallen letterlijk, maar ook figuurlijk. Vanuit de stem komen we snel tot het verhaal, de missie, het waarom. De voorbije maanden mocht ik zo verschillende ondernemers begeleiden bij het vinden van de authentieke stem in hun verhaal. Daarbij ga ik steeds op zoek naar dat diepere laagje. Wat vertelt je stem? Welke woorden resoneren? We komen vaak tot een verrassende kern van hun verhaal, een boodschap die raakt.

Ik werd meermaals geraakt door wat ik in mijn praktijk hoorde, want ik hou van verhalen. Ik vind het heerlijk om te luisteren, vragen te stellen, van hart tot hart. Wist je dat ik jarenlang als stadsgids in Antwerpen verhalen vertelde? Sterker nog… Na 9 jaar startte ik mijn eigen tours: Achterklap Antwerpen. Zo kon ik nog meer inzetten op wat mij het meeste boeide: verhalen van mensen! Ik interviewde in de loop der jaren vrouwelijke onderneemsters (voor GRL PWR), mode-ontwerpers (voor Mode Local) en barista’s (voor Koffieklets). De verhalen goot ik in een rondleiding en gaf ik door aan al wie het horen wilde. Meermaals werden mijn tours opgepikt door de pers en mocht ik mee aan tafel bij de ochtendshow van de lokale televisiezender.

Verhalen van mensen inspireren en verbinden. Dat leerde ik en dat bleek een succes. Vandaag word ik vaak warm van alle mooie verhalen die ik hoor in mijn praktijk. Ik vind het jammer dat ze vaak voor een beperkt publiek (lees: de klanten van deze ondernemers) hoorbaar zijn en dus besloot ik om Achterklap (wat momenteel stil ligt) om te toveren naar Ondertoon.

Met Ondertoon interview ik mensen met een boeiende, inspirerende, sterke boodschap. Ik duik samen met de geïnterviewde helemaal in het verhaal en ga op zoek naar de onderste laagje in hun stem, op zoek naar zichzelf, het waarom. Gewoon omdat ik dat fijn vind én omdat de ondertoon of borstresonantie ook wel eens de stem van het hart wordt genoemd.

Voor het eerste interview mocht ik aanschuiven aan het vuurtje bij fotograaf van het leven Tania Mertens. Zij zorgde voor beeld en antwoorden, terwijl ik de vragen stelde. Een heerlijke combi!

Tania spreekt over de genialiteit en kleine gelukjes van het leven en hoe ze deze tracht vast te leggen in gezins- en familieportretten. Beluister het volledige interview hier.

Toekomstige interviews van Ondertoon kan je o.a. op Spotify beluisteren.

Wordt vervolgd…

Sprankelende groet, Katrien